pelan postpaid mana yang takda masalah line

View previous topic View next topic Go down

pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  klsa on Mon Mar 21, 2016 3:35 pm

aku berlajar kt area sabah selalu nya area sabah ni susah nk dpt line laju..so sekarang ni aku tgh cari pelan postpaid sbb takyah laaa nk cari kedai untuk beli topup sbb area tempat aku study ni susah dpt kedai topup. Mana satu plan telco di malaysia yang line data baik punya ?? Smile

klsa

Posts : 6
Join date : 2012-11-08

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  Pakwe Upahan on Tue Mar 22, 2016 9:51 am

klsa wrote:aku berlajar kt area sabah selalu nya area sabah ni susah nk dpt line laju..so sekarang ni aku tgh cari pelan postpaid sbb takyah laaa nk cari kedai untuk beli topup sbb area tempat aku study ni susah dpt kedai topup. Mana satu plan telco di malaysia yang line data baik punya ?? Smile


how about celcom first gold sbb aku pon duduk kt arae sabah pkai celcom takda masalah line
kalau ko ambil plan first gold just bayar bill je..
pkai plan nie mmg laju even mlm lagi laju

Pakwe Upahan

Posts : 14
Join date : 2012-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  gaga on Tue Mar 22, 2016 3:19 pm

klsa wrote:aku berlajar kt area sabah selalu nya area sabah ni susah nk dpt line laju..so sekarang ni aku tgh cari pelan postpaid sbb takyah laaa nk cari kedai untuk beli topup sbb area tempat aku study ni susah dpt kedai topup. Mana satu plan telco di malaysia yang line data baik punya ?? Smile

coverage kt arae sabah celcom mmg laju tpie tak thu klw area kampung pendalaman tu ada ke tak...
tapi klw area bandar atw pekan tu mmg sng dapat line

gaga

Posts : 15
Join date : 2014-02-17

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  susanchong on Tue Mar 22, 2016 3:33 pm

semua faedah pelan first gold ada di sini
speew2 yg tak phm tu atw yg nk subscribe pelan first gold


susanchong

Posts : 6
Join date : 2012-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  angelinaxx on Tue Mar 22, 2016 4:41 pm

selalu org ckp area sabah nie digi laju Suspect

angelinaxx

Posts : 14
Join date : 2013-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  wiseguys9999 on Wed Mar 23, 2016 9:23 am

pelan celcom first gold kn yg free 1.25GB pada setiap hari Sabtu dan Ahad kn..
so takda laa memazir data internet Very Happy

wiseguys9999

Posts : 5
Join date : 2013-06-03

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  wiseguys9999 on Wed Mar 23, 2016 9:30 am

klsa wrote:aku berlajar kt area sabah selalu nya area sabah ni susah nk dpt line laju..so sekarang ni aku tgh cari pelan postpaid sbb takyah laaa nk cari kedai untuk beli topup sbb area tempat aku study ni susah dpt kedai topup. Mana satu plan telco di malaysia yang line data baik punya ?? Smile


kena tgok kwsn awk tu coverage apa laju macam saya mmg celcom
Celcom first gold rm80 la terbaik buat masa ini. beli sblm 31 mac
Liputan terluas.

wiseguys9999

Posts : 5
Join date : 2013-06-03

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  Teresa teresa on Wed Mar 23, 2016 9:37 am

benefit guna pelan celcom firts gold nie boleh menjimat memory ataupun jangka hayat bateri anda
sbb pelan ni mmg tak mkn space phone sbb saya pungguna celcom pelan first gold juga
line pon laju wlpn kt area tawau Smile cuba try pelan nie dlu

Teresa teresa

Posts : 28
Join date : 2014-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  klsa on Wed Mar 23, 2016 9:40 am

wiseguys9999 wrote:pelan celcom first gold kn yg free 1.25GB pada setiap hari Sabtu dan Ahad kn..
so takda laa memazir data internet Very Happy

so 1,25GB mmg utk sabtu ahad je yg weekly punya tak usik laaa
wow hebat gak..takda laa memazir data
lagipon telco lain susah dpt weekend punya

klsa

Posts : 6
Join date : 2012-11-08

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  Urban Runner on Wed Mar 23, 2016 2:43 pm

celcom banyak bgie unlimited streaming for yonder pon free
weekend internet pon free
mcm best guna first gold
apa lagi ayuh beli

Urban Runner

Posts : 15
Join date : 2011-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  cabbagemint on Wed Mar 23, 2016 2:50 pm

liputan celcom semakin baik kt kawasan saya .kawan2 saya semua dh berhijrah ke celcom first gold &dorg kata guna celcom first gold line mmg ok
so sye pon nk tukar celcom first gold gak

cabbagemint

Posts : 7
Join date : 2012-07-11

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  directlylaugh on Tue Apr 26, 2016 3:41 pm



sape selalu tengok minah ni kat tv? aku perati je minah ni kat tv bila iklan.. tak abes2 gelak memanjang.. seronok agaknya dpt call lame2..

directlylaugh

Posts : 18
Join date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  harryho46 on Tue Apr 26, 2016 3:45 pm

ahahhaaa, kenapa kau gi tayang minah ni, errrr.. anoying gila aku tengok dia, geram pon ade .. tp yang ni kan iklan first gold celcom so membntu jugak lah org nk dapt tahu tentang celcom, ingat dia dia ingat celcom first gold. hahahahahaa..

harryho46

Posts : 8
Join date : 2012-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  directlylaugh on Tue Apr 26, 2016 3:47 pm

pakai first gold punya plan ke bro? ke ade hati dgn perempuan dalam iklan tuh? comel kot Razz Laughing

directlylaugh

Posts : 18
Join date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  harryho46 on Tue Apr 26, 2016 3:49 pm

geram aku tak bermakne aku minat perempuan tuh .. yup pakai first gold lagi, ni je plan yang aku rase okay berbanding plan lain.. ingat nk suruh family aku pakai sekali, tp dah terlambat Very Happy

harryho46

Posts : 8
Join date : 2012-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  directlylaugh on Tue Apr 26, 2016 3:54 pm

klau suke pon ape salahnya bro, jangan marah ea, bergurau je pon.. knp plak dah terlambat? register je lah lagi first gold... line ok ape first gold , dapat 4G dengan mudah je..

directlylaugh

Posts : 18
Join date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  mylar on Tue Apr 26, 2016 3:58 pm

bagi aku plan ape2 pon takpe asalkan line okay.. tapi ramai yang bagi feedback bahawa celcom ni plan yang berpatutan.. semua tuh bergantung pada masing2 lah, nk amik plan celcom ke , DIGI ke, Umobile ke, Maxis ke.. hahahahaa

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  directlylaugh on Tue Apr 26, 2016 4:01 pm

yupz ramai yang aku dengar dari mulut ke mulut yang celcom first gold memuaskan hati dorng.. sebab tuh aku pon langgan first gold ni, nk ikut kan plan lain pon ade jugak seakan-akan first gold, biasalah name pon bisnes mesti ade pesaing, ramai yang pilih celcom mungkin ade yang suke coverage celcom dan promotion yang di tawarkan.

directlylaugh

Posts : 18
Join date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  harryho46 on Tue Apr 26, 2016 4:02 pm

memang lah nk amik first gold tapi first gold dah tamat tempoh, memang ramai yang minat sebab tawaran dan coverage celcom buat.. tuh yang aku nk tunggu celcom first gold ni ade balik Smile

harryho46

Posts : 8
Join date : 2012-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  directlylaugh on Wed Apr 27, 2016 5:53 pm

hahahaa, hang ni tak up to date lah, celcom first gold dah panjang kan tempoh hingga ke bulan 5.. hujung bulan 5 baru abes tamat first gold, jgn lambat Razz

directlylaugh

Posts : 18
Join date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  harryho46 on Thu Apr 28, 2016 3:17 pm

hok aloh!! eake? mati2 lah aku ingat kan bahawa plan first gold ni dah takde.. bagus sgt lah ade lagi plan ni, kau plak bagthu aku time aku dah bergaji, memang esok balik keje aku pergi langgan, yoooohhhhuuuuuuu.. Very Happy

harryho46

Posts : 8
Join date : 2012-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  directlylaugh on Fri Apr 29, 2016 9:57 am

hahaha!! tak alert lagi .. lepas ni dah langgan first gold jgn tak alert plak ekh.. line dah laju nnti klau gune celcom so aku rase info2 terbaru comfirm kau dpt tahu punya..

directlylaugh

Posts : 18
Join date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan postpaid mana yang takda masalah line

Post  Sponsored content Today at 6:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum