Jangkitan di vagina..

View previous topic View next topic Go down

Jangkitan di vagina..

Post  catwang on Mon May 16, 2016 12:50 pm

adik sy baru saja brumo 12 thun..
Dia ada mengadu sakit pd bahagian vagina dia..
sy cume ckp jgn risau sbab tu prkara normal & mnyuruh dia mnjaga kebersihan di bahagian trtentu..
dia asyik mnggaru di bahagian vagina shingga luka..
sy memaksa dia utk berjumpa dgn doktor pkar sakit puan..
tapi dia malu.. ada x sesape yg penah mngalami masalah yg sama,
tapi mnjumpai cara utk pulih.. harap dpt mmbantu..

catwang

Posts : 20
Join date : 2012-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  miaospec on Mon May 16, 2016 4:22 pm

catwang wrote:adik sy baru saja brumo 12 thun..
Dia ada mengadu sakit pd bahagian vagina dia..
sy cume ckp jgn risau sbab tu prkara normal & mnyuruh dia mnjaga kebersihan di bahagian trtentu..
dia asyik mnggaru di bahagian vagina shingga luka..
sy memaksa dia utk berjumpa dgn doktor pkar sakit puan..
tapi dia malu.. ada x sesape yg penah mngalami masalah yg sama,
tapi mnjumpai cara utk pulih.. harap dpt mmbantu..

kesian nya.. mungkin dia alergik dgn tuala wanita yg dia pakai..
dia boleh cuba ubat gatal/kurap cap kaki 3..
ubat mcm tu bagus juga..
cuba lah dulu tgk mcm mana..

miaospec

Posts : 8
Join date : 2012-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  mylar on Tue May 17, 2016 11:54 am

catwang wrote:adik sy baru saja brumo 12 thun..
Dia ada mengadu sakit pd bahagian vagina dia..
sy cume ckp jgn risau sbab tu prkara normal & mnyuruh dia mnjaga kebersihan di bahagian trtentu..
dia asyik mnggaru di bahagian vagina shingga luka..
sy memaksa dia utk berjumpa dgn doktor pkar sakit puan..
tapi dia malu.. ada x sesape yg penah mngalami masalah yg sama,
tapi mnjumpai cara utk pulih.. harap dpt mmbantu..

cuba canesten name product dier..
elok utk yeast infection mcm adik awk tue..
pakai cream punya la senang sbab kene sapu jer..
tapi kalau umur 12 tahun ni kene jugak jumpe doktor
but, just give it the try first la

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  gaga on Tue May 17, 2016 2:40 pm

i dah pernah cuba canesten ni..
unfortunately, tak recover pun.. lebih 2 minggu i pkai..
so, better check doctor je..
pakai ubat klinik.. senanggg

gaga

Posts : 15
Join date : 2014-02-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  Anita on Tue May 17, 2016 4:45 pm

catwang wrote:adik sy baru saja brumo 12 thun..
Dia ada mengadu sakit pd bahagian vagina dia..
sy cume ckp jgn risau sbab tu prkara normal & mnyuruh dia mnjaga kebersihan di bahagian trtentu..
dia asyik mnggaru di bahagian vagina shingga luka..
sy memaksa dia utk berjumpa dgn doktor pkar sakit puan..
tapi dia malu.. ada x sesape yg penah mngalami masalah yg sama,
tapi mnjumpai cara utk pulih.. harap dpt mmbantu..

menjaga kebersihan tu pun mmg laa penting..
tapi kalau dah smpai menggaru tu dah mengganggu kerja harian dia tau..
tu terkena jangkitan kulat.. ade byk produk yg ok farmasi tu tapi try laa canesten
sy guna produk tu mase umo sy 16 tahun..
sy ni sorg atlet sekolah jadi kuat sgt berpeluh..
kuat berpeluh pun boleh mnyebabkan punca kulat mmbiak tau..
skrg dah tak ade lagi masalah mcm adik awk ni


Anita

Posts : 15
Join date : 2012-09-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  myshoe80 on Wed May 18, 2016 11:55 am

sy pun mengalami benda yg sama
sy segan la nak bertanya dgn org2 sekeliling sy.
bagi sy tu kan benda yg privasi.
tapi sy nak juga tau produk canesten ni kat mana boleh dpt?
first time sy dgr produk ni tpi x sure kalau sy trlepas pandang..

myshoe80

Posts : 9
Join date : 2012-03-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  Anita on Wed May 18, 2016 11:44 pm

myshoe80 wrote:sy pun mengalami benda yg sama
sy segan la nak bertanya dgn org2 sekeliling sy.
bagi sy tu kan benda yg privasi.
tapi sy nak juga tau produk canesten ni kat mana boleh dpt?
first time sy dgr produk ni tpi x sure kalau sy trlepas pandang..

boleh cari kat mana2 farmasi..
memang ade jual..
cuba la dulu.. mane lah tahu berkesan kat awk.. =)
benda2 mcm ni x pyah malu.. nnti smpai bile2 pun awk
tak ade jln pnyelesaian.. hehehe


Anita

Posts : 15
Join date : 2012-09-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  catwang on Thu May 19, 2016 9:18 am

terima kasih ye atas nasihat korg semua..
sy akan cube utk tolong adik sy tu atasi masalah fungal dia tu..
sy akn cube jgak ubat yg disyorkan..
harap ni dpt membantu adik sy pulih balik.

catwang

Posts : 20
Join date : 2012-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Jangkitan di vagina..

Post  Sponsored content Today at 6:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum