Data internet utk travel jauhhh2..

View previous topic View next topic Go down

Data internet utk travel jauhhh2..

Post  angelinaxx on Mon May 30, 2016 3:27 pm

any suggestion tak untuk plan telco apa yg okay gila
untuk pergi travel?
sebab i dgn my family really2 need it!
nak pegi travel nanti senang juga kalau ada roaming murah

angelinaxx

Posts : 14
Join date : 2013-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  louiskee on Mon May 30, 2016 5:02 pm

parah jugak masalah kamu niew
i punya masalah dgn roaming pun x settle lagi..
i bile bil i naik je, i terus tukar telco lain..
ye la pelik la kalau pegi outstation sekejap je, bil boleh naik..

louiskee

Posts : 13
Join date : 2012-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  tan90cute on Tue May 31, 2016 11:14 am

louiskee wrote:parah jugak masalah kamu niew
i punya masalah dgn roaming pun x settle lagi..
i bile bil i naik je, i terus tukar telco lain..
ye la pelik la kalau pegi outstation sekejap je, bil boleh naik..

susah siket la nak cari yg ok..
kalau ok pun iklan je gmpak tapi line mcm siput jgak
i mana percaya telco iti ini bgus.. sebab bagi i dia org sama je

tan90cute

Posts : 25
Join date : 2013-10-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  Urban Runner on Tue May 31, 2016 4:59 pm

sy pakai wonderoam je..
tak susah pun kalu pakai wonderoam
murah pun murah tau.. tak nak try ke?

Urban Runner

Posts : 15
Join date : 2011-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  Anita on Tue May 31, 2016 5:49 pm

angelinaxx wrote:any suggestion tak untuk plan telco apa yg okay gila
untuk pergi travel?
sebab i dgn my family really2 need it!
nak pegi travel nanti senang juga kalau ada roaming murah

I pakai line maxis kalau dekat overseas, line dia penuh
internet dia laju la jugak murah pulak tue
rm 38/day je wlupun dah abes quota, tpi still laju..

Anita

Posts : 15
Join date : 2012-09-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  angelinaxx on Wed Jun 01, 2016 10:27 am

Urban Runner wrote:sy pakai wonderoam je..
tak susah pun kalu pakai wonderoam
murah pun murah tau.. tak nak try ke?

Wonderoam?? mcm penah dgr.. tapi tak sure..
murah macam mana tu maksud u?

angelinaxx

Posts : 14
Join date : 2013-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  Urban Runner on Wed Jun 01, 2016 4:33 pm

celcom wonderoam.. rm 38 sehari dgn m 138 semnggu je
so, kalau nak travel kat mana senang je sbab dia unlimited calls and sms
nak call org2 kt malaysia pun x de hal dah lepas tu..

Urban Runner

Posts : 15
Join date : 2011-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  louiskee on Thu Jun 02, 2016 10:33 am

Urban Runner wrote:celcom wonderoam.. rm 38 sehari dgn m 138 semnggu je
so, kalau nak travel kat mana senang je sbab dia unlimited calls and sms
nak call org2 kt malaysia pun x de hal dah lepas tu..

ouh ye ke? murah la pulak.. unlimited call pulak tu..
so, kalau i nak pegi india next month, boleh pkai yg rm 38 tu ke rm 138?
berapa gb eh?

louiskee

Posts : 13
Join date : 2012-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  soyacincaubear1 on Thu Jun 02, 2016 3:29 pm

bagi akuw semua telco samew jew..
byk cas tersembunyi taw ta.. jgn ditipuw lagiw..
akuw rasew mcm nak buwat telco sendiriw jeww.. haha

soyacincaubear1

Posts : 3
Join date : 2012-11-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  Urban Runner on Thu Jun 02, 2016 5:50 pm

louiskee wrote:
Urban Runner wrote:celcom wonderoam.. rm 38 sehari dgn m 138 semnggu je
so, kalau nak travel kat mana senang je sbab dia unlimited calls and sms
nak call org2 kt malaysia pun x de hal dah lepas tu..

ouh ye ke? murah la pulak.. unlimited call pulak tu..
so, kalau i nak pegi india next month, boleh pkai yg rm 38 tu ke rm 138?
berapa gb eh?

yuppp... murah je kannn.. kalau x, x kan laa member member i recommend kan wonderoam ni
kalau u nak pegi india, u pakai rm 138 la jimat.. tapi its up to u laa nak pkai mane2 pun boleh no hal..
janji ade roaming n data internet yg tip top.. hahaha.. oh yaa 3GB je internet dia..


Last edited by Urban Runner on Thu Jun 02, 2016 5:56 pm; edited 1 time in total

Urban Runner

Posts : 15
Join date : 2011-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  Urban Runner on Thu Jun 02, 2016 5:55 pm

soyacincaubear1 wrote:bagi akuw semua telco samew jew..
byk cas tersembunyi taw ta.. jgn ditipuw lagiw..
akuw rasew mcm nak buwat telco sendiriw jeww.. haha
x semua nye teruk mcm tu.. setakat ni aku pakai, ok je..
x de pun cas trsembunyi mcm kau ckpkan tu..
so, kau x try lagi mmg la kau x tau..
nanti nak pegi travel jauh2.. try la wonderoam..

Urban Runner

Posts : 15
Join date : 2011-09-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  angelinaxx on Fri Jun 03, 2016 10:34 am

ohhh.. okayy.. i tgk wonderoam ni pun mcm high recommendation..
hahahaha.. so, boleh la register wonderoam nanti..
skrg x de la i nak pening kepala lagi kalau nak travel.. pikirkan roaming..
Very Happy Very Happy

angelinaxx

Posts : 14
Join date : 2013-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Data internet utk travel jauhhh2..

Post  Sponsored content Today at 6:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum