pelan platinum

View previous topic View next topic Go down

pelan platinum

Post  mylar on Tue Jun 28, 2016 7:34 pm

baru dengar pelan ni beberapa hari lalu....tapi tahu yang pelan ni dah keluar lama....nak tahu tanya je....

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  myshoe80 on Wed Jun 29, 2016 10:16 am

mylar wrote:baru dengar pelan ni beberapa hari lalu....tapi tahu yang pelan ni dah keluar lama....nak tahu tanya je....

pilih maxis 158 lagi best. 15 gb ada spotify dan byk video apps. iflix pun ada.
yang paling penting adalah liputan maxis luas.

myshoe80

Posts : 9
Join date : 2012-03-21

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Wed Jun 29, 2016 6:49 pm

ya....tapi setiap pelan berbeza....memang spotify dan 15Gb banyak...tapi ada yang nak 18Gb dan iflix yang tiada had.....tengok citarasa orang itu...haha

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  miaospec on Wed Jun 29, 2016 9:56 pm

bagi apa pelan ni boss? macam gempak je

miaospec

Posts : 8
Join date : 2012-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Wed Jun 29, 2016 10:26 pm

pelan platinum la...haha boleh kata gempak tapi tak terlalu gempak la....18GB internet...tapi pelan ini ada dua quota...boleh carry forward 9GB yang hari minggu punya je...lagi 9GB diberi untuk hujung minggu...

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  myshoe80 on Thu Jun 30, 2016 12:23 pm

mylar wrote:ya....tapi setiap pelan berbeza....memang spotify dan 15Gb banyak...tapi ada yang nak 18Gb dan iflix yang tiada had.....tengok citarasa orang itu...haha

celcom iflix tiada hak ke? maxis iflix dan spotify semua ada had... jilake
tapi coverage dia mmg bagus.

myshoe80

Posts : 9
Join date : 2012-03-21

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Thu Jun 30, 2016 6:27 pm

myshoe80 wrote:
mylar wrote:ya....tapi setiap pelan berbeza....memang spotify dan 15Gb banyak...tapi ada yang nak 18Gb dan iflix yang tiada had.....tengok citarasa orang itu...haha

celcom iflix tiada hak ke? maxis iflix dan spotify semua ada had... jilake
tapi coverage dia mmg bagus.
iflix celcom tiada had untuk setahun...dan saya setuju...coverage celcom memang baik...tapi masih kena ditingkatkan lagi...

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  miaospec on Thu Jun 30, 2016 9:48 pm

apa lagi yg diberi boss? takkan data je...

miaospec

Posts : 8
Join date : 2012-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Thu Jun 30, 2016 9:52 pm

miaospec wrote:apa lagi yg diberi boss? takkan data je...
mestilah banyak lagi...haha seperti calls dan sms yang tiada had kepada semua line tempatan....dan juga pelan ini tiada contract....

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  miaospec on Thu Jun 30, 2016 10:04 pm

xada kontract? maksudnya blh tutup bila2 masa?

miaospec

Posts : 8
Join date : 2012-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Fri Jul 01, 2016 12:09 am

miaospec wrote:xada kontract? maksudnya blh tutup bila2 masa?
boleh kata begitu....tapi perlu bayar bulan tersebut jika guna separuh bulan atau beberapa hari juga....

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  miaospec on Fri Jul 01, 2016 12:13 am

aku masih xpasti nak dapatkan ke x.Nak tahu lebih dulu

miaospec

Posts : 8
Join date : 2012-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Fri Jul 01, 2016 12:16 am

miaospec wrote:aku masih xpasti nak dapatkan ke x.Nak tahu lebih dulu
ok....pelan ini ada bagi dua applikasi percuma...laitu iflix seperti yang dikatakan diatas dan juga yonder....kedua duanya tiada had dan untuk setahun....ilfix untuk tengok drama dan filem manakala yonder untuk dengar muzik....

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  miaospec on Fri Jul 01, 2016 12:18 am

tapi ada apa2 yg aku blh dpt dari pelan ini? seperti hadiah atau tawaran menarik ke?

miaospec

Posts : 8
Join date : 2012-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  mylar on Fri Jul 01, 2016 12:22 am

miaospec wrote:tapi ada apa2 yg aku  blh dpt dari pelan ini? seperti hadiah atau tawaran menarik ke?
mestilah....celcom ada buat lucky draw yang boleh menang kereta setiap minggu dan juga ticket golden lounge untuk 1000 pengguna pertama....jika terlepas juga boleh cuba dapatkan broadband baru mereka pada harga diskaun sedikit ataupun guna tawaran terbaru iaitu wonderoam yang membenarkan kamu call tanah air bila keluar melancong ataupun berkerja....

mylar

Posts : 13
Join date : 2012-03-14

View user profile

Back to top Go down

Re: pelan platinum

Post  Sponsored content Today at 4:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum