Postpaid celcom baru tu ok ka?

View previous topic View next topic Go down

Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  boombee87 on Mon Dec 26, 2016 2:46 pm

hey korang nak tumpang bertanya celcom tu pnye postpaid baru tu ok ka?
line kat sabah ok? sbb nak pakai celcom tapi takot tak ok plak kat sini
kang rase rugi je byar mahal2 hehehe lagipun dorg tgh promo kan?
sampai bile je promo dia? lepas tu harga balik ke asal ka?
avatar
boombee87

Posts : 12
Join date : 2012-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  cabbagemint on Tue Dec 27, 2016 7:09 pm

kat sabah ..xpastilah...tapi cadangan saya kepada kamu ialoah kamu cuba tanya kawan siapa yang guna celcom plan kat situ
kalau xde kamu cuba guna plan celcom dulu sebab xde kontrak

cabbagemint

Posts : 8
Join date : 2012-07-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  chuge on Tue Dec 27, 2016 7:41 pm

sorry double post Laughing


Last edited by chuge on Tue Dec 27, 2016 7:47 pm; edited 1 time in total

chuge

Posts : 7
Join date : 2012-08-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  chuge on Tue Dec 27, 2016 7:43 pm

cabbagemint wrote:kat sabah ..xpastilah...tapi cadangan saya kepada kamu ialoah kamu cuba tanya kawan siapa yang guna celcom plan kat situ
kalau xde kamu cuba guna plan celcom dulu sebab xde kontrak
kawan saya ada bagi tau kat saya,sekarang ni celcom sedang menaiktaraf line mereka....yang penting kamu pun nak tau juga tempat tinggal kamu ada line kat...lebih baik kamu buat survey dulu baru buat pilihan plan yang berminat

chuge

Posts : 7
Join date : 2012-08-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  kartisan on Wed Dec 28, 2016 10:02 am

aku dngr promo smpai hujung bulan ni je. klau kat tempat aku okay la cvrge dia. ko prgi la dia punya centre tkut trlmbt krg ko mnyesal. nnt dah smbang2 msti nk pkr dlu nk amk ke x. so prgi la skrg. nnt still ad msa. huhuhuhuh

kartisan

Posts : 4
Join date : 2016-10-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  kooixin87 on Wed Dec 28, 2016 4:08 pm

kat sandakan ndak bagus bah line celcom nya kadang2 jak dapat 4G lepas tu
line slow balik aq pakai di sini jugak kena bersabar byk hehehe
byk lagi plan yg bagus2 boleh kamu pilih

kooixin87

Posts : 5
Join date : 2012-09-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  kooixin87 on Wed Dec 28, 2016 4:11 pm

kartisan wrote:aku dngr promo smpai hujung bulan ni je. klau kat tempat aku okay la cvrge dia. ko prgi la dia punya centre tkut trlmbt krg ko mnyesal. nnt dah smbang2 msti nk pkr dlu nk amk ke x. so prgi la skrg. nnt still ad msa. huhuhuhuh

sempat ka kalau sampai hujung tahun ni? lagi bapa hari jak.... lagi pun mahal jugak
lebih baik aq pakai prepaid lagi jimat aq rasa.. sebab postpaid ni tak sama jugak kan dgn harga yg ade
tu??? ya la mcm kata rm 80 nnti byar lain pula harga

kooixin87

Posts : 5
Join date : 2012-09-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  leesummer on Thu Dec 29, 2016 9:29 am

"sempat ka kalau sampai hujung tahun ni? lagi bapa hari jak.... lagi pun mahal jugak
lebih baik aq pakai prepaid lagi jimat aq rasa.. sebab postpaid ni tak sama jugak kan dgn harga yg ade
tu??? ya la mcm kata rm 80 nnti byar lain pula harga[/quote]"

sesiapa yang berminat dengan celcom plan tu memang sempat nak pergi ambil plan tau dalam beberapa hari tu..lagipun hagrga plan tu rm80 xmahal sebab ada 20gb data dan unlimited calls berbanding dengan prepaid 1gb data nak guna rm30 beli...jadi prepaid lebih mahal Very Happy
avatar
leesummer

Posts : 9
Join date : 2012-11-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  leesummer on Thu Dec 29, 2016 9:49 am

kooixin87 wrote:kat sandakan ndak bagus bah line celcom nya kadang2 jak dapat 4G lepas tu
line slow balik aq pakai di sini jugak kena bersabar byk hehehe
byk lagi plan yg bagus2 boleh kamu pilih
tapi kat semenanjung Malaysia, celcom line stable juga...kat sana mungkin pihak Celcom sedang menaiktarafkan line mereka baru macan ni..xpayah risau masalh tu hanya short term saja bukan lama masa akan macan tu..nak sabar Smile
avatar
leesummer

Posts : 9
Join date : 2012-11-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  louiskee on Thu Dec 29, 2016 9:55 am

kartisan wrote:aku dngr promo smpai hujung bulan ni je. klau kat tempat aku okay la cvrge dia. ko prgi la dia punya centre tkut trlmbt krg ko mnyesal. nnt dah smbang2 msti nk pkr dlu nk amk ke x. so prgi la skrg. nnt still ad msa. huhuhuhuh
betulkah sampai hujung bulan ni? kat tempat saya coverage speed dia baru ok je lagipun saya fikir nak ambil plan dia kat bulan depan..jadi sekarang ni saya nak ambil plan dulu tajut nanti akan menyesal:D ...lagipun terima kasih sebab bagi tau berita ni Smile

louiskee

Posts : 14
Join date : 2012-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  kartisan on Thu Dec 29, 2016 10:41 am

kooixin87 wrote:
kartisan wrote:aku dngr promo smpai hujung bulan ni je. klau kat tempat aku okay la cvrge dia. ko prgi la dia punya centre tkut trlmbt krg ko mnyesal. nnt dah smbang2 msti nk pkr dlu nk amk ke x. so prgi la skrg. nnt still ad msa. huhuhuhuh

sempat ka kalau sampai hujung tahun ni? lagi bapa hari jak.... lagi pun mahal jugak
lebih baik aq pakai prepaid lagi jimat aq rasa.. sebab postpaid ni tak sama jugak kan dgn harga yg ade
tu??? ya la mcm kata rm 80 nnti byar lain pula harga

mksud kau hidden charge ke? tu aku taktahu weh. aku bukan kerja ngn dorang. hha. aku tahu pun dgar dr mulut orang.

louiskee wrote:
kartisan wrote:aku dngr promo smpai hujung bulan ni je. klau kat tempat aku okay la cvrge dia. ko prgi la dia punya centre tkut trlmbt krg ko mnyesal. nnt dah smbang2 msti nk pkr dlu nk amk ke x. so prgi la skrg. nnt still ad msa. huhuhuhuh
betulkah sampai hujung bulan ni? kat tempat saya coverage speed dia baru ok je lagipun saya fikir nak ambil plan dia kat bulan depan..jadi sekarang ni saya nak ambil plan dulu tajut nanti akan menyesal:D ...lagipun terima kasih sebab bagi tau berita ni Smile

haah, aku dgar org ckap mcam tu. so ye la kot. aku pun tak sure. ok la kalau mcamtu. amek la cepat. takut tak smpat plak.

kartisan

Posts : 4
Join date : 2016-10-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  boombee87 on Fri Dec 30, 2016 3:36 pm

kartisan wrote:aku dngr promo smpai hujung bulan ni je. klau kat tempat aku okay la cvrge dia. ko prgi la dia punya centre tkut trlmbt krg ko mnyesal. nnt dah smbang2 msti nk pkr dlu nk amk ke x. so prgi la skrg. nnt still ad msa. huhuhuhuh

ouhh sampai hujung bulan ni jek?? woooo makne nye ak tinggal esk hari je nak signed up niiiii
harap2 sempat la nak gi ke celcom center tu.. sebab mmg ak nak pkai sgt2 plan ni
dah la murah bile lagi celcom baik hati bagi plan murah mcm ni heheheehe
avatar
boombee87

Posts : 12
Join date : 2012-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  boombee87 on Fri Dec 30, 2016 3:39 pm

leesummer wrote:
kooixin87 wrote:kat sandakan ndak bagus bah line celcom nya kadang2 jak dapat 4G lepas tu
line slow balik aq pakai di sini jugak kena bersabar byk hehehe
byk lagi plan yg bagus2 boleh kamu pilih
tapi kat semenanjung Malaysia, celcom line stable juga...kat sana mungkin pihak Celcom sedang menaiktarafkan line mereka baru macan ni..xpayah risau masalh tu hanya short term saja bukan lama masa akan macan tu..nak sabar Smile

oh ye ka? kalau mcm tu baru la ade keyakinan siket kalau nak pkai celcom hehehe
sebab risau jugak line celcom tak ok kat sabah ni kang rugi duit sy jak...
thanks ye bagi info psal coverage.. =)
avatar
boombee87

Posts : 12
Join date : 2012-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Postpaid celcom baru tu ok ka?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum