Kgau's Photogs 1st Meet

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Kgau's Photogs 1st Meet

Post  amatur34 on Fri Jun 13, 2008 9:03 am

Akhirnya dapat juga aktiviti suka-suka dilaksanakan semalam, terima kasih kepada kawan-kawan yang telah hadir.




Untuk melihat gambar2, sila ke sini:

http://keningaudistrict.blogspot.com

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Fri Jun 13, 2008 2:45 pm

alaaaa...annie ko tidak shoot bahagian masol sya oh kan... Laughing Laughing Laughing Laughing

Tapi siuk jg nampak gmbr2 kita semalam...pamos lah kita ni nanti Smile Smile

Sya lupa suda teknik touch up kasi halus muka. yg sia masi ingat colour adjustment ja.. Nanti buli kah sya minta c ckg vivie kasi tuition sya semula secara personal sampai sia terer. Sya butul2 gila mau bljar bhgn touch up picture ni...Nanti sya byr tuition fee sama dia...

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  amatur34 on Fri Jun 13, 2008 8:06 pm

Hehe..ko bilang mau cut and paste muka lepas tu guna badan tu body builder yg ko pernah shoot..bkn ko mau mau guna masol org lain kah tu..hahaha
Bah..nanti sia tanya dia dulu ah... kalau dia kasih green light, baguslah kan. Sekarang dia di penampang, mungkin hari isnin baru dapat info.

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

uuuuuuiiiiiseh...rajin da ko online skrg ya...

Post  konol_langkawit on Fri Jun 13, 2008 8:32 pm

Mcm mana gia mau kasi tutup tu bhgn rambut, mata, eyebrow dn lain2 part kalu mo kasi halus muka tu? Bgtau tools yg kana guna nt sya explore sndri. Oh ya sya mo tny...ditpt ko kerja pernah ada pelajar PJJ buat praktikal kah ? ( sengaja tdk sebut tmpt kerja spy kwn2 dlm forum ni tdk tau profession kita ) Profession kta sma ja...sya dah pilih di sook tapi mcm mau pindah tmpt yg dekat2 ni. Wife sya di sook jg tapi tak lama lg deliver nt teda kwn sya di sana. so mau pilih tpt yg dekat2 dn jimat minyak. Kami praktikal 2 minggu ja...

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

24 hrs online...hehehe

Post  amatur34 on Fri Jun 13, 2008 9:18 pm

Mcm belum pernah ada pelajar PJJ p praktikal di tempat kami kecuali yg memang asal kerja di sana..tapi buli try tanya sama boss.. ko dtg saja p jumpa boss. nanti ko sama wife bulihlah sama2 praktikal tempat kami...terus buli minta ajar vivie edit gambarkan Laughing

yg sia ingat kena ajar semalam mcm ni...mula2 duplicate gambar, pas tu pi klik 'erase' tool dan klik layer mask...baru padam bahagian2 yg kita tdk mau kacau...lepas tu kasih balik layer mask ke asal... pi filter and klik gaussion blur....
bah...selamat mencuba...hehehe

p.s. ko mau cari kedai untuk bisness fotografi kah? sia cuba tanya ipar sia dulu kalau dia ada info ttg kedai utk disewa.

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Sat Jun 14, 2008 9:06 am

gd morning

sya 1rang sj bei yg mo buat praktikal. wife sya da graduate sdia dr UMS...sya ja kunun ni yg baru mo melangkah naik...nanti sya test touch up balik tu gmbr sya...

ba sya mo breakfast dulu..bye

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  sliversk on Sat Jun 14, 2008 5:36 pm

hiya kawan kawan,

best juga ooh dpt belajar adobe photoshop Surprised Surprised mcm inda sabar pula bah gia klas yg seterusnya. Bagus jga ada sifu - sifu yg sudi mengajar drpd. belajar sendiri. Lambat kalau sendiri belajar. Embarassed anyway thanks 2 Annie kerna jemput dlm. blog Annie kio.

p/s - lapas nih bila mo buat gathering?kua kua Shocked Shocked

sliversk
Guest


Back to top Go down

nota photo touch up

Post  amatur34 on Sat Jun 14, 2008 9:46 pm

sliversk...kalau ada permintaan untuk continue photo editing, kita akan buat lagi... Wink
sia sdh upload nota2 yg kita belajar editing baru2 ni, kecuali tu tukar background dan kasih blur background, sbb sia rasa dua2 ni senang sikit so ndak payah buat noteslah kan Laughing

bah...kalau ada cadangan aktiviti...kasihtaulah ah...contohnya photo-walk around kgau town kah... photo shooting kah... kita join ramai2 lah...

ALL THE BEST!

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  silversky on Sun Jun 15, 2008 11:46 pm

by amatur34 on Sat Jun 14, 2008 8:46 pm
sliversk...kalau ada permintaan untuk continue photo editing, kita akan buat lagi... Wink
sia sdh upload nota2 yg kita belajar editing baru2 ni, kecuali tu tukar background dan kasih blur background, sbb sia rasa dua2 ni senang sikit so ndak payah buat noteslah kan Laughing

bah...kalau ada cadangan aktiviti...kasihtaulah ah...contohnya photo-walk around kgau town kah... photo shooting kah... kita join ramai2 lah...
---------------------------------------------------------------------------------------
uik What a Face mesti ada yg mau tuh continue photo editing.

mesti kena buat kumpulan utk aktiviti,... and mesti ada satu org yg bleh diharap jadi ketua kumpulan

silversky

Posts : 9
Join date : 2008-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  pirut on Mon Jun 16, 2008 6:51 pm

pewwiiitt...mimang siok dapat bercerita dengan orang kampung sendiri kan.. hehe.. dapat ajar mengajar sesama sendiri tanpa rasa ragu mahupun segan silu. Smile Mimang begitulah kan kalau mimang sudah minat gila.. hehe.. nda sabar mau jumpa kamurang di sana.. Smile pasal touch up face ni.. mimang kalau mau belajar, kena rajin baca dan minta tunjuk ajar dari urang yang mimang pro.. dan sudah selalu 'bermain' dengan photoshop ni.. Smile setakat ini, sa belajar atas usaha sa sendiri jak..tapi, mimang mau kena jumpa urang juga untuk dapatkan kreativiti yg sempurna... Smile

pirut

Posts : 16
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Mon Jun 16, 2008 9:41 pm

alaaaa Pirut, napa ko tida join kami hari tu...? kami ada belajar photo editing jg. Mimang bidang dia lah pasal ni grafik2. Siok tu silversk kalu kita dapat jalan2 dalam satu group pi cari mangsa utk di gambar.

jum kita pakat2 buat baju untuk KENINGAU AMATEUR PHOTOGRAPHERS TEAM. kalu kita jln dlm satu team mimang urang ramai respek dan bangga sama kita. Camna kawan2 lain?

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  silversky on Mon Jun 16, 2008 10:21 pm

konol_langkawit wrote:alaaaa Pirut, napa ko tida join kami hari tu...? kami ada belajar photo editing jg. Mimang bidang dia lah pasal ni grafik2. Siok tu silversk kalu kita dapat jalan2 dalam satu group pi cari mangsa utk di gambar.

jum kita pakat2 buat baju untuk KENINGAU AMATEUR PHOTOGRAPHERS TEAM. kalu kita jln dlm satu team mimang urang ramai respek dan bangga sama kita. Camna kawan2 lain?

ya bah Rolling Eyes kasi ramai2 gia pi jalan2 tempat yg buli ambil gambar santik. pesal mo ada baju untuk KENINGAU AMATEUR PHOTOGRAPHERS TEAM tu kana hold dulu .sabar kita palan palan mo belajar mastering in adobe photoshop Wink

p/s - bagus si Annie jadi team leader What a Face

silversky

Posts : 9
Join date : 2008-06-15

View user profile

Back to top Go down

idea yg bagusss

Post  amatur34 on Mon Jun 16, 2008 11:25 pm

konol, sia setuju kita buat photo walking...jalan2 sambil shooting....kalau dapat...sia mau shoot tu penjual2 rokok haram sana kaki2 lima terutama sana dekat tu tapikung..trus tu gambar antar p balai pulis..( ertinya kumpulan kita sdh buat kerja amal yg pertama hehe ). dulu sia pernah buat tapi masa tu sia satu org trus tu P.T.I tanya sia "ko ada lesen kah?" ... dakat sdh sia mau jwb " uii...pandai2 ko mau tegur org tempatan ahhhh..." ... hehehe...

silversky... kalau sia lead kamurang. nanti org pikir sia tourist guide...heheheh ... korang pakai baju mcm pelancong lah kan... lagi org respek.... Laughing Laughing

bule tu kita minta print t-shirt pada masa2 akan dtg... kita buat perjumpaan dululah utk discuss nanti.. sia sgt setuju.

p.s. konol, napa ko blum pi daftar sana http://kgauphotogs.ning.com ?

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  pirut on Tue Jun 17, 2008 1:33 pm

ini idea yang sangat2 bagus.. Smile bagus kamurang pi sana sg.bandukan for sometime.. gambar urang mandi.. gambar tu sungai.. ataupun, pi sana tamu ground time hari 4.. hehe.. post tu gambar d sini.. lagi selalu, lagi banyak gambar dipostkan di sini..lgi ramai urang tau ni website.. dan lagi meriah kita nanti kan.. Smile tapi, perasaan saya mimang mau selalu di sana.. ada masa pi jumpalah.. hehe.. setakat ini, hanya idea saja yg mampu diberikan.

pirut

Posts : 16
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  pirut on Tue Jun 17, 2008 1:39 pm

silversky wrote:
konol_langkawit wrote:alaaaa Pirut, napa ko tida join kami hari tu...? kami ada belajar photo editing jg. Mimang bidang dia lah pasal ni grafik2. Siok tu silversk kalu kita dapat jalan2 dalam satu group pi cari mangsa utk di gambar.

jum kita pakat2 buat baju untuk KENINGAU AMATEUR PHOTOGRAPHERS TEAM. kalu kita jln dlm satu team mimang urang ramai respek dan bangga sama kita. Camna kawan2 lain?

ya bah Rolling Eyes kasi ramai2 gia pi jalan2 tempat yg buli ambil gambar santik. pesal mo ada baju untuk KENINGAU AMATEUR PHOTOGRAPHERS TEAM tu kana hold dulu .sabar kita palan palan mo belajar mastering in adobe photoshop Wink
p/s - bagus si Annie jadi team leader What a Face
tenang kamurang... Smile nanti kita akan ketemu..sometime, sa juga sibuk kunun di sini kk bah ni.. hujung minggu ambi gambar juga.. kadang ada TT dengan photographer di sini.. tapi, mimang kalau di ikut benar...lagi bagus sa di sana kgau sebab tempat sendiri... senang cari makan dsb.

p/s silversky, takkan ko lupa sama saya sudah? SCSG?

note ; baju tu, ngam.. bagus dibikin untuk lebih meyakinkan diri sendiri agar belajar lebih kerap dan lebih fokus! jadi, buli nampak metlamat sendiri... hehe.. Basketball

pirut

Posts : 16
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  silversky on Tue Jun 17, 2008 5:53 pm

p/s silversky, takkan ko lupa sama saya sudah? SCSG? <---apa nama panjang dia gia What a Face lupa ba siou

silversky

Posts : 9
Join date : 2008-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  pirut on Tue Jun 17, 2008 6:36 pm

silversky wrote:p/s silversky, takkan ko lupa sama saya sudah? SCSG? <---apa nama panjang dia gia What a Face lupa ba siou

silversky... ko dulu di KKYS, kalau sa nda silap..pernah jadi pengerusi scsg kanto tu... Smile [betulkan saya.. kalau silap].. sa di politeknik kk.. '99... check me here => flexible life... Japrin Thomas..

pirut

Posts : 16
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Wed Jun 18, 2008 12:24 am

to annie:
ada jg time sya mo sign up kan tidak berjaya pula..heran..tapi tda pa nanti sya cuba lg. Sya baru format balik pc sya tadi telampau byk virus hehehe....

To Pirut :
aiks...Pirut ko Ex-SCSG kah? silap sikit kita bkanal ni. Sya punya time SCSG dulu pada thn 1997 - 2000. ko thn bila? SCSG Sabah ka atau SCSG semenanjung? Kalu ko ex-scsg sabah around that period kan mimang ko kanal sya. Nama pemos sya dulu si Bisop@ Presiden SCSG Sabah time tu...

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Wed Jun 18, 2008 12:27 am

uiiii tompinai Japrin...ko pula tu kan sya baru tebaca nama ko td. Bukan kita satu bilik kah dulu time kem bimbingan dan motivasi di st. theresa tambunan dulu? hehehe sya masi ingat tu...?

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

nahhh kann...

Post  amatur34 on Wed Jun 18, 2008 8:51 am

wah...bagus pula group kitaorang ni... kawan lama dapat jumpa balik...hehehe...

konol... ok kah tu 2nd meet pada 12 julai, ngam2 hari sabtu tu...? kalau ramai yg ndak dpt dtg hari 6, terpaksa buat massa week days mcm yg baru2 ni... apa maciam??

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Wed Jun 18, 2008 9:50 am

ok juga tu..tapi sya tidak pasti dapat dtg atau tidak..coz mgkin time tu wife sya bru delivered Smile Smile Smile

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  pirut on Wed Jun 18, 2008 2:41 pm

konol_langkawit wrote:
To Pirut :
aiks...Pirut ko Ex-SCSG kah? silap sikit kita bkanal ni. Sya punya time SCSG dulu pada thn 1997 - 2000. ko thn bila? SCSG Sabah ka atau SCSG semenanjung? Kalu ko ex-scsg sabah around that period kan mimang ko kanal sya. Nama pemos sya dulu si Bisop@ Presiden SCSG Sabah time tu...

haha.. ko pula tu.. sa pikir ko tu si silversky.. si konol plak ko.. Smile yup..bos..ko mesti kenal sama sa juga tu.. kamurang pernah bikin Belia Masuk Kampung sana kampung saya dulu2.. seingat saya,..itu musim UMS yang buat anjuran.. sana kg.tonobon baru, keningau [well known as kg.bunga raya lah.. ]. The chapel name is St.Fabianus.

pirut

Posts : 16
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

OK

Post  amatur34 on Wed Jun 18, 2008 3:37 pm

Konol: tingulah juga..kalau tdk cukup forum ( at least 5 org ).. terpaksa tundalah dulu tu bengkel...
Japrin: nanti ko jadi guest tutor kamilah ahh time ko balik kgau...

amatur34

Posts : 26
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  pirut on Wed Jun 18, 2008 6:38 pm

amatur34 wrote:
Japrin: nanti ko jadi guest tutor kamilah ahh time ko balik kgau...

annie : nda layak lagi ni.. hehe.. lain kalilah.. sa bukan expertise dalam bidang editing ini.. lagipun, sa kira beginner lagi ni berbanding ko. Smile maybe we just can sharing after all bah.. or maybe we can do it just like a photographer meeting ... Smile

pirut

Posts : 16
Join date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  konol_langkawit on Wed Jun 18, 2008 8:07 pm

yaaaa...absolutely me. wa semakin sihat ko sikarang ya..apa bisnes ko di kk skrg ni..Ba nanti bule lah kta share experience nanti..

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Kgau's Photogs 1st Meet

Post  Sponsored content Today at 6:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum