kebaikan dan keburukan penggunaan NGV

View previous topic View next topic Go down

kebaikan dan keburukan penggunaan NGV

Post  landak on Fri Jun 13, 2008 4:07 pm

SAPA SAPA YANG BOLEH BAGI IDEA.

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

ngv

Post  lopung on Sun Jun 15, 2008 3:32 pm

sikarang mimang la murah... nanti bila semua kereta guna benda tu harga dia akan mahal macam petrol jg tu... Suspect

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

besar kecil...

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 3:47 pm

bukan tong gas tu besar? kancil mana mau letak?

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

pakai tong kecil macam pemadam api ja la..

Post  lopung on Mon Jun 16, 2008 6:24 pm

nanti kalau kecil ja kita jalan dari keningau, sampai hospital habis sudah..hehehehe...

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

alala..

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 11:08 pm

kali bahaya tu kalau kemalangan...kalau petrol nda juga berapa...gas...nah.
haha..bukan pasang diatap kereta kah..

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

bagus bawa lori tangki saja...

Post  lopung on Mon Jun 16, 2008 11:23 pm

hahaha... lucu pula kereta kalau ada tong gas d atap.... bagus bawa lori yang ada tong paling besar d belakang dia... satu keturunan pun inda habis....

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

nda pa..

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 11:49 pm

nampak macam kenari,nda pun nautika haha..

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

mana mau dapat nie kerita

Post  sulampit on Fri Jun 27, 2008 8:19 pm

Nie kerita yang kamurang dicuss nie baa.. di mana bulih dapat...sia rasa kan jimat laie pakai biskal

sulampit
Guest


Back to top Go down

wakakakak........

Post  lopung on Fri Jun 27, 2008 9:42 pm

kami punya cita2 mau bikin ba ni kunun.... hehehe.... basikal tu jimat jg ba sulampit tapi kena hujan ba.... hehehehehe...

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: kebaikan dan keburukan penggunaan NGV

Post  Adun on Mon Apr 26, 2010 8:46 pm

Cadangan saya kalau teksi memang bagus guna NGV sebab murah dan amat menjimatkan. Tapi kalau kereta persendirian eloklah guna minyak sebabnya kos penyelenggaraannya adalah tinggi dan bukan itu saja nak isi gas kena beratur panjang tak sesuai. Kalau tak selenggara dengan betul silap-2 bocor boleh meletup atau terbakar. Perkara nie dah banyak terjadi tapi tak diperbesarkan. Lagi satu kereta yang nak guna NGV kenalah berkuasa tinggi sikit sebab NGV nie tak sebagus patrol dari segi performance. Lagi satu NGV nie panas berbanding patrol jadi ingine kereta cepat rosak terutama pengalaman saya keta waja asyik kena tukar head jeelah kalau bayak lebih 150km/j selalu. kesimpulannya kereta persendirian sesuai petrol dan teksi NGV.

Adun
Guest


Back to top Go down

Re: kebaikan dan keburukan penggunaan NGV

Post  Sponsored content Today at 4:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum