CAKES, CUPCAKES !

View previous topic View next topic Go down

CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Wed Jun 18, 2008 3:00 am

YEAH.....MARI2...

Isteri saya ada mengambil tempahan membuat kek dan cupcakes ! Sesuai untuk apa2 acara...birthday...hari raya...hari ibu..hari bapa...sebagai hadiah untuk orang yg tersayang....perkahwinan, hantaran ....Jika berminat sila lah PM saya ya....

ni antara kek dan cupcakes yang pernah saya buat ...




(maaf,kualiti gambar kurang memuaskan)


Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Wed Jun 18, 2008 3:04 am

Lagi gambar2 kek...




Cupcakes...







Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

sedapnya...

Post  lopung on Wed Jun 18, 2008 8:41 pm

betul ka ko yg bikin ni?... nampak sedap tu kek ada muka spiderman... hehehehe.... macam mana dengan harga dia? kira kilo juga ka? berapa la sekilo?

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Thu Jun 19, 2008 1:25 am

yang muka spiderman tu cupcakes....kek kecil saja lah...

memang betulla tue...tp bukan sia yg bikin....wife sia baa......sebab dia memang minat baking2 kek nih...

INi harga untuk Cupcakes:

Cupcakes Flavour:
Vanilla, Chocolate moist (most reccomended), orange, coffee,

Cupcakes Size :medium only (2.5inch top diameter)

cupcakes Topping : buttercream (max 3 colors)

cupcakes price : RM2/each (minimum order 16 pieces)

mau order kah? order laa...cuba dulu....kongsi2 sama member2 ka....bulih baaa....

skang ada promotion price.... 16pieces cupcakes for RM28 only...!


Last edited by Grand_Master on Fri Jun 20, 2008 5:01 am; edited 1 time in total

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

sa inda mau tu cupcakes...

Post  lopung on Thu Jun 19, 2008 7:09 pm

sa mau tu kek yg besar ba... manatau mau sambut birthday... kira kilo ka amacam? cuba bg senarai harga dia kunun... emmm... mana ko punya kadai? ka bikin d rumah saja?

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Thu Jun 19, 2008 9:25 pm

owh...kau mau kek besar...bulih baa...kau mau lukis gambar apa pong bulih...mau lukis gambar spiderman pon bulih jugak.....

okay..ini pula harga kek sebiji

Birthday Cakes:
Vanilla/chocolate Sponge (1kg) = RM27
Vanilla/chocolate sponge cake (500g) = RM14
Black Forest (1kg) = RM42
Black Forest (500g) = RM21
Chocolate Moist Cake with whipped krim topping (RM1.2kg) = RM40
Chocolate Moist with whipped krim topping (600g) = RM20
Chocolate Moist with buttercream topping (1.2kg) = RM35
Chocolate Moist with buttercream topping (600g) = RM18

itu antara jenis2 kek la.....wife sia buat di rumah jak...semua ni homemade....tu gambar kek yg sia letak tu semua topping dengan whipped krim...harga dia memang ada mahal skit tp sedap....kalau mau order kek saja pon bulih tidak mau letak topping krim.....itu lain harga la...ada murah skit....

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

ngam la tu...

Post  lopung on Fri Jun 20, 2008 1:57 pm

lebih kurang macam d kedai kek jg harga dia kan.... mmm... kalau yg special oder... contoh kalau kek pengantin yg 7 tingkat pun bule bikin ka? macam mana la kunun kami mau ambil tu kek? kami dtg pigi rumah ko ka ko antar pigi rumah kami?

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Fri Jun 20, 2008 3:43 pm

kalau kek kawin sampai 7 tingkat tu tidak pernah lagi bini sia bikin.....3 tingkat pon nda pernah lagik...skang dia pon masih blajar2 lagi mau bikin kek pengantin...biasanyer kalau order kek ko kena datang sendri ambil di rumah kami laa.....macam biasa la juga kan.....owh...lupa mau britau....rumah kami di Taman Jutaya. Lopung...ko tinggal di mana...?

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Fri Jun 20, 2008 6:22 pm

owh...lagi satu..bini sia juga ada bikin Cheesecake....gambar nanti sia upload

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

lapar sy tengo

Post  landak on Sat Jun 21, 2008 1:15 am

mmmm

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  landak on Sat Jun 21, 2008 1:15 am

dimana kedai ni...

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

dakat ja tu...

Post  lopung on Sat Jun 21, 2008 2:52 pm

grand..... ba ngam la tu... nanti sa oder kalu sa mo beli kek... taman jutaya dakat ja baitu dari rumah sa... sa d tuarid taud...

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Grand_Master on Sat Jun 21, 2008 4:44 pm

bukan kedai ba landak....bikin di rumah jak..di TAman jutaya.....

bah lopung..bila kau mau order bitau jak aa....tp misti awal2 .....3 hari awal ka.....

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

Re: CAKES, CUPCAKES !

Post  Sponsored content Today at 6:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum