Broadband telco ape yg best?

View previous topic View next topic Go down

Broadband telco ape yg best?

Post  mike tyson on Mon Oct 20, 2014 9:40 pm

skrg aku duk kat asrama uni, internet die lambat sgt lah, sbb percuma, jd stiap org pon pakai wifi yg sama. aku rasa nk sign satu wifi broadband lah, lebih cepat sikit. bajet aku RM60-70. korang ade apa pe cadangan x? nk line yg cepat dan stable lah. klo x pon sama dgn wifi asrama je kan.. hihi. telco yg mane satu best eh?

mike tyson

Posts : 18
Join date : 2012-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  tanialee on Tue Oct 21, 2014 11:28 am

asrama u sudah ada wifi,mengapa nak beli broadband lagi?broadband tak murah larr!
jangan bazir duit,u boleh guna wifi di byk restaurant atau café,skr byk tempat ada free wifi.

tanialee

Posts : 27
Join date : 2014-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  shukriwan on Wed Oct 22, 2014 10:18 am

sama dengan u..aku pun selalu piss off semasa internt asrama kollegu ku tidak dapat guna olehku utk menyempurnakan assignmentku dalam masa yg ditetapkan,..untuk menyelesaikan assignment ku, ku terpaksa guna hotspot phone ku utk buat assignment ku..tapi aku pun takut phone ku akan rosak semakin cepat sebab phone guna terlalu banyak sekali sebagai router internet..kan ia makan banyak tenaga..

shukriwan

Posts : 9
Join date : 2014-10-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  joeshi on Thu Oct 23, 2014 2:24 am

I think you can get yourself 1 celcom porta wifi,I using it now.everything is stable, the coverage is strong, internet connection is fast and seldom got connection error.i think you guys can sign up for this porta wifi.now,celcom is having promotion.you can entitle to get a 4G LTE Wifi Modem(RM368) for free if you sign up for advance/pro package.however for basic package only RM50.

joeshi

Posts : 3
Join date : 2014-10-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  maslinza on Fri Oct 24, 2014 8:51 am

sambungan internet nak kestabilan tak? Maka anda harus memilih broadband berwayar dan bukannya broadband wayarles. Ni adalah kerana kestabilan broadband wayarles tidak dapat berbanding dengan broadband berwayar. . nak akses internet wayarles, buka hotspot telefon anda. . Mengapa nak bazir wang cari internet wayarles lagi ...

maslinza

Posts : 9
Join date : 2014-10-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  kittyka on Sun Oct 26, 2014 2:07 am

i rasa celcom porta wifi sgt baik,i sedang guna skr.celcom porta wifi connection baik dan cepat,coverage juga baik.
celcom porta wifi lagi blh connect dgn 10 device sekali gus,sgt berguna!

kittyka

Posts : 12
Join date : 2014-10-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  mike tyson on Mon Oct 27, 2014 9:38 pm

tq utk info2 tuh! aku nk sign pelan yg RM68 sebulan tuh eh. nk panggil roommate aku sign bersama2 gak sbb die blh connect 10 device pd ms yg same kan? best la dpt kongsi hihi.

mike tyson

Posts : 18
Join date : 2012-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Broadband telco ape yg best?

Post  Sponsored content Today at 6:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum