Macam mana nak jimatkan data eh?

View previous topic View next topic Go down

Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  Ombak on Tue May 05, 2015 12:37 pm

skang ni mmg x cukup ah data kalau nk online.. ada tak cara2 nk jimatkan data? sbb slalu kalau bli internet x smpai sbulan dh abis data. br bukak fb ngan whatsap je.. x maen bnda lain lg. huhu. cane eh nk jimat?

Ombak

Posts : 4
Join date : 2015-04-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  boombee87 on Tue May 05, 2015 3:26 pm

agak2 korang rasa macam mana?
ce baca ni. http://jackysparrow.blogspot.com/2015/05/telco-siapa-yang-bersalah.html?m=1

boombee87

Posts : 9
Join date : 2012-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  AzraelSIG on Wed May 06, 2015 1:05 am

Ombak wrote:skang ni mmg x cukup ah data kalau nk online.. ada tak cara2 nk jimatkan data? sbb slalu kalau bli internet x smpai sbulan dh abis data. br bukak fb ngan whatsap je.. x maen bnda lain lg. huhu. cane eh nk jimat?

yaaaa…. Skrg mmg byk gambar ngan vid.. Res pon tinggi! bye bye data

AzraelSIG

Posts : 1
Join date : 2015-05-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  Aladdin on Wed May 06, 2015 9:35 am

AzraelSIG wrote:
Ombak wrote:skang ni mmg x cukup ah data kalau nk online.. ada tak cara2 nk jimatkan data? sbb slalu kalau bli internet x smpai sbulan dh abis data. br bukak fb ngan whatsap je.. x maen bnda lain lg. huhu. cane eh nk jimat?

yaaaa…. Skrg mmg byk gambar ngan vid.. Res pon tinggi! bye bye data

aku guna internet plan xpax. bnyk kot data dpt. aku rasa xpax punya ni lg murah dr telco lain. sbb aku buat 4GB baru RM58.

Aladdin

Posts : 2
Join date : 2015-05-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  angelinaxx on Fri May 08, 2015 12:45 am

mana ada la quota 2gb prepaid. selama ni ada 1gb je wei..

angelinaxx

Posts : 14
Join date : 2013-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  Aladdin on Fri May 08, 2015 1:16 am

angelinaxx wrote:mana ada la quota 2gb prepaid. selama ni ada 1gb je wei..

bukan stakat 4GB je, dpt lg free 4GB. puas hati online. 8GB tu. nak apa lg.

Aladdin

Posts : 2
Join date : 2015-05-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  angelinaxx on Fri May 08, 2015 1:38 am

mcm mana dpt free 4gb lak? haha. skali yg kau ingt free 4gb tu nant kena caj. abis kredit kau. Laughing

angelinaxx

Posts : 14
Join date : 2013-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  Whiplash on Fri May 08, 2015 11:58 pm

hmm ak suka pelan ni.. Nk buka vid atau gambar x la takut sgt, byk quota :3

Whiplash

Posts : 1
Join date : 2015-05-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  leesummer on Tue May 12, 2015 10:13 am

Aladdin wrote:
angelinaxx wrote:mana ada la quota 2gb prepaid. selama ni ada 1gb je wei..

bukan stakat 4GB je, dpt lg free 4GB. puas hati online. 8GB tu. nak apa lg.

setakat dpt 4gb free tp coverage takde, takde guna jugak der. sia2 je free 4gb tu

leesummer

Posts : 7
Join date : 2012-11-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  soyacincaubear1 on Tue May 12, 2015 11:03 am

yep aku stuju. skrg ni kat area umah aku line slow gile kot xpax. sia2 pakai fon 4g kalau dpt speed 2g je. nyampah!

soyacincaubear1

Posts : 3
Join date : 2012-11-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Macam mana nak jimatkan data eh?

Post  Sponsored content Today at 6:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum