minyak naik...

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

harga miak mau turun ka?

Post  lopung on Fri Jun 06, 2008 1:59 pm

kamurang rasa2 la... miak akan turun ka tu? kerajaan ni senang mau kasi naik ba tapi mau ksi turun susah sikit... kecuali ada barang pengganti utk miak mangkali la....

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Bilang kerajaan kekurangan ringgit....

Post  konol_langkawit on Fri Jun 06, 2008 5:17 pm

Pada fikiran kamurang lah...wajarkah projek angkasawan tu diteruskan...?

Kerajaan berbelanja berbilion ringgit semata2 untuk menghantar seorang angkasawan dan juga menampung bayaran untuk melatih angkasawan negara. Memang lah negara dapat cipta sejarah dan mengharumkan nama negara tapi apa kebaikan yg dapat dikongsikan oleh rakyat malaysia? cuma kegembiraan, kebanggaan dan hasil kajian itu saja. Kalu kita minta apa2 projek pembangunan daripada wakil rakyat, alasannya projek itu mesti mempunyai manfaat kepada semua penduduk di kawasan tersebut dan mengikut kepentingan. mimang betul pun . tapi kalau kita minta penurapan jalan raya yg mana kawasan jumlah penduduknya tidak mencapai 500 orang...kesian betul...belum tau dalam masa 10 tahun tu jalan kampung akan diturap atau tidak. Paling tidak pun bila menjelang pilihan raya, banyak jalan raya utama seluruh daerah akan diturap semula walau pun jalan tersebut masih kelihatan elok. kan bagus peruntukan seperti itu disalurkan ke kampung2 yg memerlukan....

Pada pendapat sya...projek angkasawan ini boleh diteruskan tetapi tengoklah juga ekonomi semasa negara kaaaaan...

Satu perkara lagi...menderma itu mimang satu perbuatan yang mulia. Tapi kalau hendak menggunakan wang untuk menderma contohnya bagi negara2 yang mengalami kesusahan seperti ribut taufan dan gempa bumi di myanmar dan china baru2 ni...biarlah rakyat negara sendiri di pandang dahulu...

nampaknya mimang betul pentadbiran negara kita masa kini kelihatan kucar kacir...

rakyat di negara sendiri yang akan hidup merana...

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

angkasawan maybe ok...just ok..

Post  landak on Fri Jun 06, 2008 6:16 pm

kerajaan malaysia terlalu mementingkan nama,....mula dengan projek trlion ringgit..buat apa..putrajaya..memang baik..tapi kesanya?...tengo program angkasawan,berapa habis....apa yang rakyat dapat.berbangga? memang kerajaan sudah kucar kacir....adakah patut seorang perdana menteri mahu rakyat yang bagi idea mengenani inflasi..buat qcc,kmk.tak cukup kah gaji diorg untuk buat tanggung jawab kepada rakyat... affraid affraid affraid

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

angsa awan..

Post  lopung on Fri Jun 06, 2008 9:44 pm

apa la kunun kita dapat bila ada angsa pigi di awan tuh? sa mo pikir dulu... apa ah?

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

nda tengo kah..

Post  landak on Fri Jun 06, 2008 10:13 pm

bagi teori sama budak sekolah graviti...hehe...aiks..sy dgr2 tawau kena jadi tempat pelancaran roket...kuikui...

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

tu la...

Post  lapuk on Fri Jun 06, 2008 11:06 pm

belajar ambil lesen pandu roket..minyak lagi...smua barang naik...tambang naik.. kecian pemandu bas...mau kaci naik kerajaan marah..paduhal di senang2 kaci naik harga minyak.....

lapuk

Posts : 30
Join date : 2008-06-03

View user profile

Back to top Go down

alamak...telebih suda...

Post  konol_langkawit on Sat Jun 07, 2008 12:26 am

uuuuiii...penuh perasaan pla sya td mengeluarkan pendapat...Tapi butul ba kan...Bagus kalu kerajaan dapat import tu mutusikal yg macam bas kici tu macam kana guna belakun dlm pilim india tu.. Minyak jimat, road tax murah, insurans pun murah dan mengurangkan jam di kgau. Kalu kita nampak urang tunggu di bus stop buli kita main ' pirate ' bilang tu istilah teksi sapu Laughing Laughing Laughing Laughing

konol_langkawit

Posts : 28
Join date : 2008-06-02

View user profile

Back to top Go down

ya bah...

Post  landak on Sun Jun 08, 2008 12:35 am

kurang kemalangan...kereta bawa slow2 haha

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

NGV beh...

Post  Grand_Master on Tue Jun 10, 2008 1:56 am

sia masih menunggu2..bila la durang mau kasi masuk tu NGV...
tu paling jimat bah...
sengaja bah durang ni nda kasi masuk tu NGV

Tapi kurang pikir la sendiri...betapa besarnya tong NGV

http://star-motoring.com/news/story.asp?file=/2007/1/30/motornews/20070130223855&sec=motornews

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

lesen terhad bei

Post  landak on Tue Jun 10, 2008 8:10 am

apa lah kunun kunun lesen terhad

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

apa tu

Post  lapuk on Tue Jun 10, 2008 8:25 pm

apa nama penuh NGV ni..malaysia takut nanti tiada beli minyak petronas

lapuk

Posts : 30
Join date : 2008-06-03

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak naik...

Post  urangkit on Thu Jun 12, 2008 10:58 pm

minyak naik, beras naik, tp beras pulut turun. Diaorang suruh makan pulut, mcmana nak kerja sampai umur 58 tahun bah..... Very Happy

urangkit
Guest


Back to top Go down

Re: minyak naik...

Post  urangkit on Thu Jun 12, 2008 11:01 pm

minyak naik, kunun nanti gaji kena bayar sebulan dua kali.... afro

urangkit
Guest


Back to top Go down

macam mana la tu????

Post  lopung on Fri Jun 13, 2008 2:18 pm

diorang inda pikir mangkali baitu sebab diorang mana ada ccm kereta, atau potongan angkasa... gaji dorang beribu2.... cuba la kunu gaji kita rm1000... bebagi 2 jadi rm500 tengah bulan dan rm500 lagi hujung bulan.... kalau ccm kereta 600???? macam mana tu? patut bepikir dulu ba diurang ni sebelum cakap... ni cakap dulu baru bepikir....

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak naik...

Post  landak on Fri Jun 13, 2008 4:05 pm

salah satu ciri kepimpinan terdesak. tu bukan menyenangkan rakyat tapi menyusakan..nak bayar rumah, kereta 2 kali sebulan kah? tak belajar ekonomi kah pemerintah ni. inflasi naik 100% kuasa beli rakyat bertambah, permintaan semakin meningkat,..barang2 keperluan negara belum tentu mencukupi..gila betul bah.

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak naik...

Post  Grand_Master on Sat Jun 14, 2008 5:57 pm

lapuk wrote:apa nama penuh NGV ni..malaysia takut nanti tiada beli minyak petronas


NGV tu Natural Gas Vehicle
that uses compressed natural gas (CNG) or, less commonly, liquefied natural gas (LNG))

Chemical composition

The primary component of natural gas is methane (CH4), the shortest and lightest hydrocarbon molecule. It may also contain heavier gaseous hydrocarbons such as ethane (C2H6), propane (C3H8) and butane (C4H10), as well as other gases, in varying amounts. Hydrogen sulfide (H2S) is a common contaminant, which must be removed prior to most uses.

Energy content

Combustion of one cubic meter yields 38 MJ (10.6 kWh). Natural gas has the highest energy/carbon ratio of any fossil fuel, and thus produces less carbon dioxide per unit of energy

Grand_Master

Posts : 17
Join date : 2008-06-09
Age : 40
Location : Dari kau saja baaa....

View user profile http://turboost.blogspot.com

Back to top Go down

atukoi pula tu

Post  lapuk on Sat Jun 14, 2008 10:14 pm

(CH4) + (C2H6) +(C3H8)+(C4H10)= KALAU KEMALANGAN....BOOOM BANG HEHE TIDAK MAU SAYA.

lapuk

Posts : 30
Join date : 2008-06-03

View user profile

Back to top Go down

bikin takut ka?

Post  lopung on Sun Jun 15, 2008 3:25 pm

biasa la baitu... hehehe petrol pun dulu dia bilang bahaya.. bule tebakar dan meletup.... tapi tingu la harga dia sikarang...

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

ntah

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 3:43 pm

ok juga mungkin.

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

pakai air ja...

Post  lopung on Mon Jun 16, 2008 6:26 pm

indada ka kereta yang pakai air mineral saja ah...? baru inda bahaya...

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

ada..

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 10:54 pm

tapi ko yang buat dulu lopung haha

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

nanti la sa bikin...

Post  lopung on Mon Jun 16, 2008 10:56 pm

tunggu sa jadi saintis dulu la... sa mo belajar dulu tinggi2... lapas tu baru sa kaji cara bikin kereta pakai air mineral... kalau inda pun pakai air laut ja.... hehehehe

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

sudah ada yang sebetulnya..

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 11:11 pm

ada tapi belum lagi dijual..ada sy nampak di tv.diorg takut tiada beli petrol haha..
lingkup kerajaan tiada beli minyak petronas...

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

kereta pakai karan pun sa inda perna nampak lg...

Post  lopung on Mon Jun 16, 2008 11:14 pm

inikan pula yg pakai air mineral.... kalau ada pun misti mahal punya la tu... kereta mainan yg pakai botiri ada la... hahahaha

lopung

Posts : 74
Join date : 2008-06-02
Location : keningau

View user profile

Back to top Go down

tu lah bei

Post  landak on Mon Jun 16, 2008 11:41 pm

haha...kalau di malaysia...asal hujan nda pi karaja...kereta nda buli jalan..
alala..macam 2 kereta api pakai stim haha...

landak

Posts : 55
Join date : 2008-06-03
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

Re: minyak naik...

Post  Sponsored content Today at 4:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum